#1 Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa to pomysł na przepyszny, pełnowartościowy oraz małokaloryczny obiad. Na jego przygotowanie nie potrzeba zbyt wiele czasu. Taka zupa jest alternatywą posiłku lekkiego, natomiast bardzo sycącego.

SKŁADNIKI:

  • kalafior
  • 2 kostki bulionowe
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki masła
  • 3 łyżki śmietany 30 % (ewentualnie jogurtu naturalnego)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do garnka wlej około 800 ml wody i rozpuść w niech 2 kostki bulionowe. Podziel kalafior na małe części, a następnie gotuj go przez około 20 minut w bulionie warzywnym. Rozpuść masło oraz zeszklij na nim szczypiorek – dodaj do zupy. Na koniec wlej do garnka śmietanę oraz natkę pietruszki.

Zupa z pewnością Cię zachwyci! Życzymy smacznego ;)!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s